Završeno prvenstvo Srbije u boksu :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

                                                                                                                                                                           Документи   Везе   Контакт

Србија, 21000 Нови Сад, Масарикова  бр. 25 Тел/фах: +381 21 572 356, 063 501 916         

        ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ

        VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

7th Nations Cup

 

4 kup nacija zene

Галерија
Контакт

Спортски савез Србије
Званична презентација
www.serbiansport.com

Спортски савез Војводине
Званична презентација
www.sportskisavezvojvodine
.com

Олимпијски комитет Србије
Званична презентација
www.oks.org.rs


БОКСЕРСКИ
САВЕЗ
СРБИЈЕ
eubc logo

28. May 2013.

Završeno prvenstvo Srbije u boksu

Posle tri dana takmičenja, završen je bokserski maraton od 152 borbe u Loznici. Prvi dan 38, drugi 62 i treći dan 52 borbe. Svaki dan po 10-tak sati boksa. Pauza za ručak nije pravljena jer bi u tom slučaju meč ušao u drugi dan talmičenja. Najduža pauza tokom turnira bila je 10 minuta na sredini meča da se malo ohladi kompjuterska oprema i napravi cigaret pauza.

 

PP Srbije 2013

 

Kada su u pitanju osvojena odličja, ovo kao da je bilo prvenstvo Vojvodine na kom su gostovali ostali regioni.
Najuspešniji je bio BK Spartak iz Subotice koji je doveo šest boksera i okitio se sa šest zlatnih medalja u tri uzrasta (1 školarac, 1 junior i 4 mlada), svi pobedili, ukupno 11 pobeda, bez poraza.
Drugi je BK Novi Sad čijih je 11 boksera osvojilo 5 zlatnih medalja (2 školarci, 1 juniori, 1 mladi, 1 mlade devojke) ali i 3 srebra (1školarci 1 mlade, 1 seniorke) sa takođe 11 pobeda uz 5 poraza
Treći je BK Čarnok iz Vrbasa sa tri zlata i četiri srebra, uz mogućnost da u kategoriji 69kg kod mladih, kada dodatni mečevi budu održani osvoje još jedno zlato ili srebro.
Potom ide Mačva iz Šapca sa 3 zlata i 3 srebra, BK Živorad Rajšić takođe iz Šapca 3 zlata i 1 srebro, BK Rokica iz Loznice tri zlata, BK Zlatni Gong iz Rume 2 zlata i 1 srebro kao i učesnika u 69kg kod mladih gde će mečevi tek biti održani.
U top 10, znači najuspešnijih 10 klubova u državi ušla su samo dva kluba iz ostatka Srbije ito kao 7 i 8 (ili 8 i 9): BK Radnički iz Kragujevca sa 2 zlata i 2 srebra (njihov bokser u 69kg mladi nastavlja prvenstvo) i BK Miks Prijepolje sa 2 zlata i jednim srebrom. Dva zlata imaju i BK Sloven iz Rume, BK Lupus Novi Sad, BK Radnički 018 Niš i BK Novi Pazar.
Naravno ova kalkulacija je preliminarna, u obzir su uzete samo zlatne i srebrne medalje, u 69kg kod mladih tek treba da se održe polufinalne i finalne borbe, ali svakako se redosled prva tri kluba neće promeniti.
Sudilo je svega šest sudija, Miletić Radoslav, Mijailović Dragoslav, Đuričić Marko, Jakovljević Momčilo, Sekulić Vladimir i Kojić Dragan. Ovo što je podnelo ovih šest ljudi je slobodno možemo reći natčovečanski napor. AIBA standard je taj da u jednoj seansi može biti najviše 20 borbi, da baterija sudija po jednom ringu bude najmanje 8, dnevno najviše dve seanse sa razmakom od najmanje sat vremena između. Da bi se ispunili ovi uslovi bila su potrebna dva ringa i po gore pomenutim standardima 16 sudija.
U redu, kriza je, nema se para, nema se za drugi ring, nema se ni da se isplate dnevnice ni za pomenutih 8 sudija, bilo ih je minimalno koliko treba. Menjali su se medjusobno, 1 ringovni, 5 bodovnih i 1 merilac vremena. Uspeli su nekako priredbu da privedu kraju.
I naravno, bili su dežurni krivci za sve neuspehe poraženih boksera, na suđenje su se žalili čak i treneri boksera koji su pobeđivali. U očajničkoj želji za nekim odličjem, a potpuno neupućeni u način funkcionisanja kompjuterskog AIBA bod sistema koji se uskoro (hvala bogu) ukida, treneri su tražili na uvid bod liste i onda trčali okolo i galamili na sudije. Sistem bodovanja je ustrojen tako da ukoliko jedan ili dvojica sudija nekritički navijaju za nekog boksera, njihovo bodovanje ne ulazi u prosek te rezultat tokom meča pada i taj bokser gubi meč koji bi možda inače dobio. Treneri jednostavno ne shvataju da ukoliko se primenjuje AIBA bodni sistem, njihovim bokserima štetu nanose sudije koji nekriticki navijaju za njih. Sudije su u 152 borbe morali zbog umora napraviti i poneku grešku ali s obzirom na to da su ih svi napadali, i poraženi i pobednici i publika, pretpostavljam da je sudjenje bilo dobro.
Organizacija, u godini krize sasvim solidna, publika korektna, zna boks i gromoglasno navija, dobacuje jako cinične i duhovite komentare. U momentu zastoja meča, posle poraza domaćeg boksera Vučkovića u 69kg i protesta trenera, neko je iz publike dobacio: „Sudije, za prvi meč koji ste pošteno odsudili, umalo da dobijete batine...“

 

Molimo preuzmite rezultate svih finalnih borbi tokom tri dana takmičenja:

Za preuzimanje rezultata kliknite na ikonu (.pdf format)

28. May 2013.

 

 

Додајте свој коментар

apartmani vasiljevic

mikromarket
Најновије на сајту:

Zagreb Open 2018
Уручене награде
Сарадња - Војвођански боксерски савез и Покрајински завод за спорт и медицину спорта
8.коло Прва лига Север
8.коло Прва лига Север допуна парова
Прва лига Србије
Прва лига Србије
Златна медаља за Србију - Семиз Аличић јуниорски првак Европе
Велики успех за наш бокс - Семиз Аличић у финалу европског првенства
Огњен Ђурђев донео још једну медаљу српској јуниорској репрезентацији

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2018 Војвођански боксерски савез - Нови Сад, Масарикова 25 - Тел: 021/572-356, Моб: 063/501-916
Техничко одржавање - Студио RAVNICA NET - Контакт: 0603988195