Bilten 4. Kupa nacija :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

                                                                                                                                                                           Документи   Везе   Контакт

Србија, 21000 Нови Сад, Масарикова  бр. 25 Тел/фах: +381 21 572 356, 063 501 916         

        ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ

        VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

7th Nations Cup

 

4 kup nacija zene

Галерија
Контакт

Спортски савез Србије
Званична презентација
www.serbiansport.com

Спортски савез Војводине
Званична презентација
www.sportskisavezvojvodine
.com

Олимпијски комитет Србије
Званична презентација
www.oks.org.rs


БОКСЕРСКИ
САВЕЗ
СРБИЈЕ
eubc logo

26. Jan 2015.

Bilten 4. Kupa nacija

4th Nations Cup Bulletin

Neko je napisao da je najusamljeniji čovek na svetu, upravo bokser kada uđe u ring, posle prvog udarca u gong. Između konopaca su samo on i njegov protivnik. Jedan na jedan. To ne menja ni huk publike, ni sudija u ringu, ni sugestije trenera iz ugla, ni dobronamerni saveti posmatrača oko ringa i sa tribina… Godine mukotrpnog rada, treninga i odricanja, sabijene su u 8 ili 9 minuta pesničenja sa protivnikom. Kada su protivnici podjednake snage, odlučuju finese, bolja fizička priprema, sitna greška protivnika, iskustvo, sreća i ko zna šta još.

 


 
Ali šta se događa kada se bori David protiv Golijata? Kada su protivnici neravnopravni po svim elementima plemenite veštine? Kada devojka sa svega nekoliko borbi izađe na megdan prvakinji Evrope, Azije ili sveta? Kada ulazi na ring samo da se okuša sa najboljima, svesna neminovnog ishoda? Čime da nadoknadi toliko preimućstvo protivnice? Odgovor se zna: srcem.
 
Vrhunske bokserke na jakim turnirima poput ovog jurišaju na svoje protivnice sa željom da im se upiše nokaut u knjižicu da bi danas - sutra ako pređu u profi vode dobile bolji angažman, koji nažalost najviše zavisi od broja nokauta tokom karijere na jakom turnirima… 

 


 
Svaka naša bokserka koja je nastupila na ovom turniru imala je srce veliko kao hala u kojoj se boksovalo. Pored ringa se jasno čulo kako pljušte udarci, jasno se videlo kako teku suze, kako se razvija modrica na udarenom oku, kako se teško diše zbog jakog udarca u pleksus, ali se jasno videla hrabrost i odlučnost da se ide do kraja, da se odboksuju sve četiri runde… Čak i u momentu kada bi trener bacio peškir da je zaštiti od veće povrede, jasno se video bljesak u oku i nezadovoljstvo što se nije odboksovalo do kraja… Za svaku pohvalu je reakcija našeg selektora Marka Tubića koji je svojim blagovremenim odlukama sprečio da neka od srpskih bokserki bude ozbiljnije povređena.

 


 
Pobrojaću imenom i prezimenom svih 17 naših devojaka koje su nastupile na ovom turniru:
Juniorke (3): Vidović Sanela (50kg), Zakić Jelena (52kg), Mirić Dijana (52kg)
Mlade (4): Nagulj Jovana (48kg), Milošević Andrea (48kg), Orlović Katarina (57kg), Martinkova Ivona (60kg)
Elita/Seniorke (10): Radulović Jovanka (51kg), Zekić Ruža (54kg), Miloradović Tamara (57kg), Savić Ivana (57kg), Marjanović Sara (60kg), Jelić Jelena (60kg), Jovanović Sanela (64kg), Matović Milena (64kg), Petković Marija (69kg), Stojanović Aleksandra (69kg).
 
Naročito su skrenule pažnju na sebe tri devojke koje su već sada svetska klasa i koje mogu skoro pa ravnopravno da se nose sa najboljim svetskim bokserkama i od kojih možemo u budućnosti očekivati vrhunske rezultate:
Miloradović Tamara (pobedila u četvrtfinalu Hodžabekovu iz Kazahstana, izgubila u polufinalu od Gradinar iz Rusije koja je kasnije osvojila zlato),
Matović Milena (Pobedila u četvrtfinalu Ruskinju Odrinu a izgubila 2:0 od Tzolojeve iz Kazahstana koja je kasnije osvojila zlato)  i
Jelić Jelena (izgubila u četvrtfinalu sa 2:0 od Šadrine iz Rusije koja se kasnije okitila zlatom).

 


 
Medijska zastupljenost događaja kod nas, jako slaba. Častan izuzetak je Sportski Žurnal i mediji grada Subotice koji su zaista fenomenalno ispratili priredbu sa velikim brojem fotografija i podataka o turniru.
 
Strani mediji su, doduše, posvetili veliku pažnju ovom turniru. Times of India, list sa najvećim brojem čitalaca na engleskom govornom području (tiraž 8,5 miliona) svakodnevno je izveštavao o turniru. Federacije zemalja učesnica na svojim sajtovima i svojim novinama svakodnevno prenose rezultate i fotografije. Pošto uživo u realnom vremenu ide live streaming, neke strane novine drugih vremenskih zona prenosile su impresije samo na osnovu internet snimaka.
 
Na AIBA i EUBC sajtu dan za danom izlaze tri članka o bokserkama, njihovim borbama, rezultatima (hvala Aiba novinaru Tibor Kincses-u)…
http://aiba.org/en-US/news/ozqsp/newsId/9191/news.aspx
http://aiba.org/en-US/news/ozqsp/newsId/9193/news.aspx
http://aiba.org/en-US/news/ozqsp/newsId/9200/news.aspx
 
Ceo turnir je i organizaciono i takmičarski prošao u najboljem redu. Postavljeni su visoki standardi. Neće biti lako održati ovako visok nivo u godinama koje dolaze.
 

Preuzimanje/download Bilten takmičenja / Final Bulletin

26. Jan 2015.

 

 

Додајте свој коментар

apartmani vasiljevic

mikromarket
Најновије на сајту:

Zagreb Open 2018
Уручене награде
Сарадња - Војвођански боксерски савез и Покрајински завод за спорт и медицину спорта
8.коло Прва лига Север
8.коло Прва лига Север допуна парова
Прва лига Србије
Прва лига Србије
Златна медаља за Србију - Семиз Аличић јуниорски првак Европе
Велики успех за наш бокс - Семиз Аличић у финалу европског првенства
Огњен Ђурђев донео још једну медаљу српској јуниорској репрезентацији

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2018 Војвођански боксерски савез - Нови Сад, Масарикова 25 - Тел: 021/572-356, Моб: 063/501-916
Техничко одржавање - Студио RAVNICA NET - Контакт: 0603988195