Potvrđeno učešće 278 takmičarki na 5. Svetskom kupu u boksu :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

Dokumenti   Linkovi   Kontakt       

Србија, 21000 Нови Сад, Масарикова  бр. 25 Тел/фах: +381 21 572 356, 063 501 916

 

ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ

VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

35th Golden Glove of Vojvodina

4 kup nacija zene

Galerija
Kontakt

Sportski savez Srbije
Zvanična prezentacija
www.serbiansport.com

Sportski savez Vojvodine
Zvanična prezentacija
www.sportskisavezvojvodine
.com

Olimpijski komitet Srbije
Zvanična prezentacija
www.oks.org.rs


BOKSERSKI
SAVEZ
SRBIJE
eubc logo

Vesti >>
22. Dec 2015.

Potvrđeno učešće 278 takmičarki na 5. Svetskom kupu u boksu

Predstojeći 5. Svetski kup nacija u boksu za žene, koji se održava od 8. do 12. januara 2016. godine u Rumi, biće jedno od najkvalitetnijih takmičenja u boksu za žene ikada organizovanih u Srbiji.

Tim povodom u Rumi je danas održana konferencija za medije, na kojoj je direktor turnira Jovica Panić obavestio javnost da će na Svetskom kupu učestovati ukupno 33 reprezentacije iz celog sveta.
"U Rumi će se boriti 278 devojaka sa pet kontinenata, a zbirno reprezentacije broje 388 članova, što je rekordan broj učesnika. Svi smeštajni kapaciteti u Rumi su popunjeni, a pedesetak takmičarki će biti smešteno i u Učeničkom domu u Sremskoj Mitrovici. Posebno me raduje što će na turniru učestovati svetske velesile u ženskom boksu i to u svojim najjačim sastavima.Tvrdim da je Svetski kup po svom kvalitetu jače takmičenje od Evropskog prvenstva. U prilog tome treba reći da u Rumu dolaze olimpijske, svetske i evropske prvakinje, što je svojevrsni garant spektakularnih mečeva. Takmičenje u Rumi je takođe i test za sve devojke pred Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Kazahstanu. Veliku zahvalnost dugujemo Opštini Ruma koja je pokazala veliko gostoprimstvo i ispunila visoke kriterijume za organizaciju ovog takmičenja", rekao je Panić.
Opština Rume je ponosna što je izabrana da bude domaćin ovog takmičenja, kazao je prvi čovek lokalne samouprave Slađan Mančić i naglasio da je predstojeći Svetski kup nacija sjajna prilika za promociju grada i opštine.
"Za jedan relativno mali grad od 30.000 stanovnika, dolazak blizu 400 gostiju iz preko 30 zemalja sveta je velika stvar. Očekujemo dolazak brojnih ambasadora iz najjačih svetskih zemalja, jer na takmičenju, između ostalih, učestvuju Rusija, Kina, Nemačka, Indija, Holandija i druge ekonomski jake zemlje. Mi smo danas na sednici Organizacionog odbora ljudima iz Vojvođanskog bokserskog saveza predočili da su sve ustanove, koje će učestvovati u organizaciji turnira, spremne da odgovore izazovu. Pozivam sve ljubitelje sporta iz naše, ali i okolnih opština, da dođu u rumsku halu i uživaju u vrhunskom ženskom boksu", poručio je predsednik Mančić.
Svoje mesto u reprezentaciji Srbije izborile su i dve takmičarke iz Rume. Sandra Matić i Marija Šveljo članice BK "Sloven" iz Rume izrazile su nadu da će svojim nastupom opravdati poziv selektora, ali i da će im domaća publika biti dodatni motiv, kako bi ostvarile što bolji plasman.
Ulaz za 5. Svetski kup je besplatan, a prve borbe počinju 8. januara. Ukoliko bude potrebno mečevi će se paralelno odvijati u dva ringa.
Na turniru će pored domaćina Srbije učestvovati i Ukrajina, Slovenija, Španija, Belorusija, Kipar, Mađarska, Engleska, Nemačka, Rusija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Bugarska, Francuska, Finska, Švedska, Norveška, Rumunija, Slovačka, Holandija, Češka, Litvanija, Kina, Indija, Kazahstan, Alžir, Gana, Kamerun, Maroko, Novi Zeland i Dominikanska Republika.
Prva u Rumu dolazi selekcija Novog Zelanda i to 2. januara. Novozelanđanke se već mesec dana pripremaju za ovo takmičenje, a njihova najbolja bokserka je osvajačica bronzane olimpijske medalje. Najbrojni na takmičenju će biti gosti iz Rusije, čiju delaciju čini 45 članova. Ruskinje pored najbolje A i B selekcije u Rumi će predstavljati i reprezentacija Moskve. Dolazak u Rumu je najavila i najbolja ruska bokserka Sofija Očigava, srebrna na Olimpijadi u Londonu 2012. godine. U punom sastavu dolaze i reprezentacije Kazahstana i Indije sa po 38 članova, dok će delegaciju Mađarske predstavljati jedan član manje.
Organizatori su izrazili nadu da će se uspešno prevazići i problemi sa vizama koji trenutno postoje kod selekcija Indije, Kine, Alžira, Maroka i Kameruna.

22. Dec 2015.

 

 

Dodajte svoj komentar

 Najnovije na sajtu:

Obaveštenje svim klubovima VBS-a 8 kolo RLV
Rezultati 7. kolo RLV
Obaveštenje svim klubovima VBS-a 7 kolo RLV
Rezultati 6. kolo RLV
VI kolo Prva Liga Sever (RLV)
Propozicije Prva Liga Sever
In memoriam Vujanić Slobodan - Vujke
5. kolo Regionalna liga Vojvodine 2017. godina
V kolo Regionalne lige Vojvodine Otvoreno prvenstvo Banata Zlatna rukavica Kikinde
Podrška kandidaturi Nenada Borovčanina za predsednika BSS

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2017 Vojvođanski bokserski savez - Novi Sad, Masarikova 25 - Tel: 021/572-356, Mob: 063/501-916
Design&Hosting - Studio RAVNICA NET - Kontakt: 0603988195