Potvrđeno učešće 278 takmičarki na 5. Svetskom kupu u boksu :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

                                                                                                                                                                           Документи   Везе   Контакт

Србија, 21000 Нови Сад, Масарикова  бр. 25 Тел/фах: +381 21 572 356, 063 501 916         

        ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ

        VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

7th Nations Cup

 

4 kup nacija zene

Галерија
Контакт

Спортски савез Србије
Званична презентација
www.serbiansport.com

Спортски савез Војводине
Званична презентација
www.sportskisavezvojvodine
.com

Олимпијски комитет Србије
Званична презентација
www.oks.org.rs


БОКСЕРСКИ
САВЕЗ
СРБИЈЕ
eubc logo

22. Dec 2015.

Potvrđeno učešće 278 takmičarki na 5. Svetskom kupu u boksu

Predstojeći 5. Svetski kup nacija u boksu za žene, koji se održava od 8. do 12. januara 2016. godine u Rumi, biće jedno od najkvalitetnijih takmičenja u boksu za žene ikada organizovanih u Srbiji.

Tim povodom u Rumi je danas održana konferencija za medije, na kojoj je direktor turnira Jovica Panić obavestio javnost da će na Svetskom kupu učestovati ukupno 33 reprezentacije iz celog sveta.
"U Rumi će se boriti 278 devojaka sa pet kontinenata, a zbirno reprezentacije broje 388 članova, što je rekordan broj učesnika. Svi smeštajni kapaciteti u Rumi su popunjeni, a pedesetak takmičarki će biti smešteno i u Učeničkom domu u Sremskoj Mitrovici. Posebno me raduje što će na turniru učestovati svetske velesile u ženskom boksu i to u svojim najjačim sastavima.Tvrdim da je Svetski kup po svom kvalitetu jače takmičenje od Evropskog prvenstva. U prilog tome treba reći da u Rumu dolaze olimpijske, svetske i evropske prvakinje, što je svojevrsni garant spektakularnih mečeva. Takmičenje u Rumi je takođe i test za sve devojke pred Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Kazahstanu. Veliku zahvalnost dugujemo Opštini Ruma koja je pokazala veliko gostoprimstvo i ispunila visoke kriterijume za organizaciju ovog takmičenja", rekao je Panić.
Opština Rume je ponosna što je izabrana da bude domaćin ovog takmičenja, kazao je prvi čovek lokalne samouprave Slađan Mančić i naglasio da je predstojeći Svetski kup nacija sjajna prilika za promociju grada i opštine.
"Za jedan relativno mali grad od 30.000 stanovnika, dolazak blizu 400 gostiju iz preko 30 zemalja sveta je velika stvar. Očekujemo dolazak brojnih ambasadora iz najjačih svetskih zemalja, jer na takmičenju, između ostalih, učestvuju Rusija, Kina, Nemačka, Indija, Holandija i druge ekonomski jake zemlje. Mi smo danas na sednici Organizacionog odbora ljudima iz Vojvođanskog bokserskog saveza predočili da su sve ustanove, koje će učestvovati u organizaciji turnira, spremne da odgovore izazovu. Pozivam sve ljubitelje sporta iz naše, ali i okolnih opština, da dođu u rumsku halu i uživaju u vrhunskom ženskom boksu", poručio je predsednik Mančić.
Svoje mesto u reprezentaciji Srbije izborile su i dve takmičarke iz Rume. Sandra Matić i Marija Šveljo članice BK "Sloven" iz Rume izrazile su nadu da će svojim nastupom opravdati poziv selektora, ali i da će im domaća publika biti dodatni motiv, kako bi ostvarile što bolji plasman.
Ulaz za 5. Svetski kup je besplatan, a prve borbe počinju 8. januara. Ukoliko bude potrebno mečevi će se paralelno odvijati u dva ringa.
Na turniru će pored domaćina Srbije učestvovati i Ukrajina, Slovenija, Španija, Belorusija, Kipar, Mađarska, Engleska, Nemačka, Rusija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Bugarska, Francuska, Finska, Švedska, Norveška, Rumunija, Slovačka, Holandija, Češka, Litvanija, Kina, Indija, Kazahstan, Alžir, Gana, Kamerun, Maroko, Novi Zeland i Dominikanska Republika.
Prva u Rumu dolazi selekcija Novog Zelanda i to 2. januara. Novozelanđanke se već mesec dana pripremaju za ovo takmičenje, a njihova najbolja bokserka je osvajačica bronzane olimpijske medalje. Najbrojni na takmičenju će biti gosti iz Rusije, čiju delaciju čini 45 članova. Ruskinje pored najbolje A i B selekcije u Rumi će predstavljati i reprezentacija Moskve. Dolazak u Rumu je najavila i najbolja ruska bokserka Sofija Očigava, srebrna na Olimpijadi u Londonu 2012. godine. U punom sastavu dolaze i reprezentacije Kazahstana i Indije sa po 38 članova, dok će delegaciju Mađarske predstavljati jedan član manje.
Organizatori su izrazili nadu da će se uspešno prevazići i problemi sa vizama koji trenutno postoje kod selekcija Indije, Kine, Alžira, Maroka i Kameruna.

22. Dec 2015.

 

 

Додајте свој коментар

apartmani vasiljevic

mikromarket
Најновије на сајту:

Zagreb Open 2018
Уручене награде
Сарадња - Војвођански боксерски савез и Покрајински завод за спорт и медицину спорта
8.коло Прва лига Север
8.коло Прва лига Север допуна парова
Прва лига Србије
Прва лига Србије
Златна медаља за Србију - Семиз Аличић јуниорски првак Европе
Велики успех за наш бокс - Семиз Аличић у финалу европског првенства
Огњен Ђурђев донео још једну медаљу српској јуниорској репрезентацији

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2018 Војвођански боксерски савез - Нови Сад, Масарикова 25 - Тел: 021/572-356, Моб: 063/501-916
Техничко одржавање - Студио RAVNICA NET - Контакт: 0603988195