5. Kup nacija :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

                                                                                                                                                                           Документи   Везе   Контакт

Србија, 21000 Нови Сад, Масарикова  бр. 25 Тел/фах: +381 21 572 356, 063 501 916         

        ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ

        VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

7th Nations Cup

 

4 kup nacija zene

Галерија
Контакт

Спортски савез Србије
Званична презентација
www.serbiansport.com

Спортски савез Војводине
Званична презентација
www.sportskisavezvojvodine
.com

Олимпијски комитет Србије
Званична презентација
www.oks.org.rs


БОКСЕРСКИ
САВЕЗ
СРБИЈЕ
eubc logo

13. Jan 2016.

5. Kup nacija

5th Nations Cup

5th Nations Cup

Zavesa na veličanstvenu boksersku priredbu je spuštena. Posle 5 dana vrhunskog boksa došlo je vreme da se saberu utisci.
Pre bilo kakvog zaključka pomenućemo neke učesnike po uzrastima. Samo svetske i evropske prvakinje, srebra i bronze nećemo pominjati, predugačak je spisak.
Kod juniorki u 52kg zlatom se okitila prvakinja Evrope za 2015 godinu Rodionova Valerija.

 

5th Nations Cup

U 54kg, ruska bokserka Julija Markova je osvojila zlato, usput u polufinalu pobedivši prvakinju sveta Sakshi iz Indije.Pobednik u poluteškoj kategoriji (80kg) je Šamonova Anastasija, aktuelna svetska prvakinja za 2015 godinu.
Najuspešniji tim u juniorskom uzrastu je Rusija koja je od 10 osvojila čak 8 zlatnih medalja, preostale dve su osvojile Kina i Indija. Žiri je za najbolju juniorsku bokserku proglasio Manišu iz Indije u kategoriji 60kg.
Kod mladih bokserki u 51kg, Grkinja Plea Foteini je na svom putu do zlata u četvrtfinalu prvo pobedila osvajača zlatne medalje na SP 2013 za juniorke Sandhu iz Indije, pa potom u finalu prvakinju Evrope za 2015 godinu Šudbajevu iz Rusije. Za ovu devojku će se tek čuti.

 

5th Nations Cup


U 54kg su se sudarile dve Ruskinje, prvakinje Evrope, Artamonova Anastasija (2014 i 2015 u uzrastu juniora) i Krasnoperova (zlato 2014), slavila je na kraju tesno na poene 2:1 Artamonova. U 60kg zlatom se okitila aktuelna prvakinja Evrope – Piskunova (RUS). U velter kategoriji (69kg) zlato je uzela aktuelna prvakinja Evrope i sveta, Ruskinja - Darija Semaško. Prijatno je iznenadila bronzana devojka sa svetskog i evropskog prvenstva Kiwak Patrycja (POL) pobedivši na poene jednoglasnom odlukom sudija 3:0 svetsku i evropsku prvakinju Tkačevu Kristinu.
Najboljom bokserkom u uzrastu mladih devojaka proglašena je Ruskinja Olga Piskunova (57kg) koja je do ove laskave titule došla posle tri briljantne pobede (2 TKO, 1WP). Najbolji tim u uzrastu mladih devojaka je opet Rusija sa 5 zlata, 4 srebra i 4 bronze, druga je Indija (1-3-2), treća Poljska (1-1-1).
5. Kup nacija je prevashodno seniorski turnir gde se 101 dama borila za svoja odličja.

 

5th Nations Cup


Kroz seniorsku kategoriju 51kg u kojoj je bilo 17 takmičara, prošetala se kineska bokserska vedeta Čang Juan, ostvarivši 5 pobeda u nizu, usput u polufinalu ubedljivo pobedivši na poene 3:0 Kazahstanku Kuzajbaj Nazim, svetsku prvakinju 2014 godine. Ova devojka je nosilac zlata na OI za mlade iz 2014 godine.

 

5th Nations Cup


Četiri briljantne pobede je odnela i prelepa Šveđanka Alexiusson Agnes u kategoriji 60kg gde je bilo 16 boksera. Ova devojka je prvakinja Evrope gde je proglašena najboljom bokserkom na prvenstvu.
U kategoriji 75kg sa 16 boksera je u prve tri borbe dominirala još jedna Kineskinja, Juan Meking, prvakinja sveta iz 2012 u uzrastu mladih. U četvrtfinalu je pobedila bivšu svetsku prvakinju (2001 i 2005) , svetsku viceprvakinju iz 2008 i bronzanu 2012 godine, čuvenu Laurel Anu iz Švedske. Međutim, u finalu se namerila na fenomenalnu holanđanku Fontijn Nušku aktuelnu prvakinju EU koja je ubedljivo slavila rezultatom 3:0.
Najboljom seniorkom na turniru je proglašena naša Milena Matović (64kg), bokserka iz Žablja, devojka koja je ostavila srce na ringu prvo pobedivši Finkinju, u polufinalu Indijku Kaur pa u finalu Kazahstanku Nuršajevu. Milena se srčano izborila za tri velike pobede, nošena gromoglasnim navijanjem domaće publike i svih prisutnih u hali, usput ne ustuknuvši ni korak nazad. Srećno devojko, samo nastavi ovako i uspeh jednostavno ne može izostati.
Najuspešniji seniorski tim je Indija sa 2 zlata, 2 srebra i 2 bronze, ispred Švedske (2 zlata) i Kine (1 zlato i 1 srebro).
Najboljim sudijom je proglašen Mihail Jon iz Rumunije.
Najuspešniji tim računajući sva tri uzrasta ubedljivo je Rusija sa čak 14 zlata i po 5 srebrnih i 5 bronzanih medalja.
Srbija sa osvojenom jednom zlatnom i 7 bronzanih medalja je u samon vrhu plasmana i može biti jako zadovoljna.
Molimo skinite Mini bilten i rezultate finala.

Mini bilten

Rezultati finala

13. Jan 2016.

 

 

Додајте свој коментар

apartmani vasiljevic

mikromarket
Најновије на сајту:

Прва лига Србије
Прва лига Србије
Златна медаља за Србију - Семиз Аличић јуниорски првак Европе
Велики успех за наш бокс - Семиз Аличић у финалу европског првенства
Огњен Ђурђев донео још једну медаљу српској јуниорској репрезентацији
Семиз Аличић и Омер Аметовић обезбедили медаљу за српску репрезентацију
7. коло Прве лиге Север
7. коло Прве лиге Север
7.коло Прва лига Север
Европско првенство за јуниоре

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2018 Војвођански боксерски савез - Нови Сад, Масарикова 25 - Тел: 021/572-356, Моб: 063/501-916
Техничко одржавање - Студио RAVNICA NET - Контакт: 0603988195