Završeno PP Srbije u boksu za mlade i seniore :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

                                                                                                                                                                           Документи   Везе   Контакт

Србија, 21000 Нови Сад, Масарикова  бр. 25 Тел/фах: +381 21 572 356, 063 501 916         

        ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ

        VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

7th Nations Cup

 

4 kup nacija zene

Галерија
Контакт

Спортски савез Србије
Званична презентација
www.serbiansport.com

Спортски савез Војводине
Званична презентација
www.sportskisavezvojvodine
.com

Олимпијски комитет Србије
Званична презентација
www.oks.org.rs


БОКСЕРСКИ
САВЕЗ
СРБИЈЕ
eubc logo

7. Mar 2016.

Završeno PP Srbije u boksu za mlade i seniore

Finalnim borbama sa početkom u 17.00 časova, u hali „Kolubara“ u Lazarevcu, završeno je ovogodišnje pojedinačno Srbije u boksu za uzrast mladih (1998-1999. godište) i elite (seniori, stariji od 1997. godišta do 40 godine života).

Nastupila su 84 boksera (30 mladih, 54 seniora) tokom 67 borbi (22 kod mladih i 45 kod elite). Učešće je uzelo 38 klubova.

Zbog bojkota i nezadovoljstva klubova zbog rukovodstva BS Srbije, neki su klubovi došli a neki su ostali principijelni da ne učestvuju na takmičenju dok se ne napravi izborna Skupština BS Srbije pa je manje učesnika bilo nego predhodnih godina.

Najviše takmičara je prijavio BK Lazarevac - 7, potom slede BK Fontana i BK Rokica sa po 6 boksera učesnika. 

Turnir je trajao 4 dana. Po danima je bilo 12, 19, 19 i 17 (finalnih) borbi.  Najbrojnije kategorije kod elite su imale po 9 učesnika (60kg, 81kg, 91kg) te superteška kategorija sa 8 boksera. U seniorskoj kategoriji 49kg nažalost nije bilo učesnika. Kod mladih najbrojnija je bila srednja kategorija (75kg) sa 7 učesnika dok su kategorije 52kg i +91kg bile sa po jednim učesnikom koji su svoje takmičenje završili generalnim merenjem prvog dana.

 


Najboljim mladim bokserom je proglašen u kategoriji 75kg, bokser BK Lazarevac, Mitrović Mirko. Najboljim seniorom proglašen je superteškaš Babić Vladan, bokser BK Fontana iz Beograda. Babić u kontinuitetu pokazuje stalni napredak, na ovom takmičenju je sve tri pobede ostvario tehničkim nokautom. Za najboljeg sudiju je proglasen Aleksandar Vučićević.
Najuspešniji klub u uzrastu mladih je BK Rokica iz Loznice sa osvojene 2 zlatne i 1 srebrnom medaljom. Kod elite, ubedljivo najuspešniji klub je BK Lazarevac iz Lazarevca sa osvojene 3 zlatne, 1 srebrnom i dve bronzane medalje. Ovaj klub je najuspešniji na ovogodišnjem prvenstvu i kada računamo medalje osvojene u oba uzrasta sa 4 zlata 1 srebro i 2 bronze, drugi na ovoj tabeli je BK Rokica sa 2 zlata i 2 srebra.

 


Ovogodišnje takmičenje je obeležio i spektakularan povratak na veliku scenu osvajača zlatne medalje na evropskom juniorskom prvenstu u  Somboru 2007 godine, Nikole Jovanovića. Nastupajući ovaj put za BK Braća Ribać, u kategoriji 81kg, Nikola je ostvario 4 briljantne pobede od kojih onu u finalu klasičnim nokautom. Nedostajali su povređeni Denis Memetović, hirurškom zahvatu podvrgnuti  Vanja Bačić te Nikola Bukilica koji se u ovom momentu ne bavi boksom. Nije nastupio ni prošlogodišnji šampion Popović Ivan. Donekle smo iznenađeni porazom Milutina Stankovića (skinuo 15kg i iz superteške prešao u tešku kategoriju) koji je u kvalitetnoj borbi poražen od Dragana Veljkovića koji je opet poražen u finalu od domaćeg takmičara Vidović Ljubana.

 


Organizatori su postavili visoke standade organizacije priredbe. Svakodnevno su štampane novine sa vestima sa takmičenja, tokom takmičenja su išle bioskopske projekcije filmova o boksu, na velikom platnu su se smenjivale borbe od prethodnog dana snimane u visokoj rezoluciji, u samoj hali je bila otvorena wireless veza za sve učesnike, press centar je radio tokom cele priredbe. Publike je bilo više nego na dosadašnjim priredbama ovog tipa. Najverniji navijači su bila deca iz Centra za decu ometenu u razvoju iz Lazarevca. Na finalnim borbama elite, devojka je nosila pano sa brojem runde, bila je postavljena i platforma za pristup ringu kojom su takmičari uz najavu pristupali u borilište. Čestitke Lazarevčanima za vrhunsku zabavu koju su priredili svim ljubiteljima boksa.
 
Molimo preuzmite rezultate po danima i redosled uspešnosti klubova u pdf formatu.

rezultati po danima

Rezultati AIBA bod masina

Medalje po klubovima

medalje po kategorijama

7. Mar 2016.

 

 

Додајте свој коментар

apartmani vasiljevic

mikromarket
Најновије на сајту:

Zagreb Open 2018
Уручене награде
Сарадња - Војвођански боксерски савез и Покрајински завод за спорт и медицину спорта
8.коло Прва лига Север
8.коло Прва лига Север допуна парова
Прва лига Србије
Прва лига Србије
Златна медаља за Србију - Семиз Аличић јуниорски првак Европе
Велики успех за наш бокс - Семиз Аличић у финалу европског првенства
Огњен Ђурђев донео још једну медаљу српској јуниорској репрезентацији

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2018 Војвођански боксерски савез - Нови Сад, Масарикова 25 - Тел: 021/572-356, Моб: 063/501-916
Техничко одржавање - Студио RAVNICA NET - Контакт: 0603988195