Završeno PP Srbije u boksu za mlade i elitu :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

Dokumenti   Linkovi   Kontakt       

Srbija, 21000 Novi Sad, Masarikova 25 Tel/fax: +381 21 572 356, Mob: 063 501 916
ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ
VOJVOĐANSKI     BOKSERSKI     SAVEZ
VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

35th Golden Glove of Vojvodina

4 kup nacija zene

Galerija
Kontakt

Sportski savez Srbije
Zvanična prezentacija
www.serbiansport.com

Sportski savez Vojvodine
Zvanična prezentacija
www.sportskisavezvojvodine
.com

Olimpijski komitet Srbije
Zvanična prezentacija
www.oks.org.rs


BOKSERSKI
SAVEZ
SRBIJE
eubc logo

20. Mar 2017.

Završeno PP Srbije u boksu za mlade i elitu

Finalnim borbama, u nedelju 19 marta 2017.g. sa početkom u 17h, završeno je ovogodišnje pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu u uzrastima seniora i mladih.

prvenstvo srbije 2017

Organizator takmičenja je bio BK Metalac iz Valjeva. Bokseri su bili smešteni u hotelu “Narcis” a službena lica u hotelu “Grand” gde je i bilo svakodnevno merenje kao i žreb prvog dana takmičenja. Sportska hala je udaljena 5 minuta hoda od smeštajnih objekata što je značajna pogodnost na takmičenjima ovakvog tipa. Valjevo se sjajnom organizacijom preporučilo za neke buduće priredbe plemenite veštine.

 


Učešće je uzelo 49 klubova. Boksovalo se 4 dana, 16 marta - 19 borbi, 17 marta -37, 18 marta - 28 dok je finalnih borbi bilo ukupno 17.
121 bokser je nastupio u 101. borbi, od toga 77 seniora u 67 borbi te 44 mlada boksera u 34 borbe. Najbrojnije kategorije su kod mladih bile poluvelter (64kg - 9 ) i velter (69kg - 7), dok je kod seniora u srednjoj kategoriji (75kg) bilo čak 16 učesnika, u poluteškoj (81kg) 12, u superteškoj (+91kg) 11, te u teškoj (91kg) 9 takmičara. U oba uzrasta je primetan porast broja učesnika u odnosu na prošlu godinu. U odnosu na 2016. godinu broj mladih boksera je veći za 14 a seniora za čak 33. Izraženo u borbama ovo iznosi 12 borbi više kod mladih i 22 kod elite. Solidan porast od 34 borbe u odnosu na prošlu godinu. Ovo ukazuje na blagotvorni uticaj ligaškog takmičenja koje nesumnjivo budi interes za plemenitu veštinu kod nas. U odnosu na prošlogodišnje prvenstvo u istim uzrastima u Lazarevcu nastupilo je 11 klubova više(49:35).

 


Po novim AIBA pravilima mladi se sada takmiče kao i seniori u tri runde, izmenjen je i kompjuterski program tako da sada algoritam prihvata bodovanje svih pet sudija, ne kao ranije 3 od 5. Iz sudijskih odluka je izbačen TKO – tehnički nokaut a vraćene su ranije odluke: RSC (prekid od strane sudije u ringu), RSC-I (prekid od strane sudije u ringu zbog povrede) i ABD – abandon (predaja, napuštanje borbe od strane protivnika). Na snazi su i dalje ostale odluke WP – pobeda na poene,i WO – neizlazak na ring , NC – neodržan meč, KO – nokaut, DSQ – diskvalifikacija uz uvođenje i dve nove odluke DKO – obostrani nokaut i BDSQ – obostrana diskvalifikacija. Bilo je 10 sudija među kojima i bivši bokser BK Metalac iz Valjeva, gospodin Meho Krkić koji je ovde došao iz dalekog Brizbejna u Australiji kao AIBA sudija sa dve zvezdice. Suđenje na turniru je bilo korektno.
U ova 4 dana takmičenja viđeno je dosta kvalitetnih borbi, ali i dosta prekida zbog neujednačenog kvaliteta protivnika. Neki bokseri su došli na prvenstvo države sa nijednom, jednom ili par borbi u takmičarskoj knjižici, što daje za pravo onima koji kažu da bi trebalo uvesti neki minimalni broj borbi na takmičenjima regionalnih liga kao preduslov nastupa na državnom šampionatu od makar 5 ili 10 borbi. Srećom, nije bilo povređivanja ni težih nokauta koji bi iziskivali duže odsustvovanje sa ringa. Čak tri finalne borbe u uzrastu seniora su završene neizlaskom protivnika na ring, poluvelter, srednja i superteška, što govori o velikim naporima kojima su takmičari bili izloženi.
Najboljim bokserima u uzrastu seniora i mladih su proglašena dva velteraša: (69kg) Stošić Petar iz BK Srbija Surdulica i Bujišić Đorđe iz BK Braća Ribać iz Beograda. Najbolji i najtrofejniji trener je Obilić Petar iz BK Cement Beočin dok je najbolji sudija Valjevac Aca Vučićević.
Molimo preuzmite:

Za preuzimanje biltena kliknite na ikonu (.pdf format)

Za preuzimanje Rezultata (bod masina) kliknite na ikonu (.pdf format)

Za preuzimanje Rezultata (word) kliknite na ikonu (.pdf format)

20. Mar 2017.

 

 

Dodajte svoj komentar

live streamNajnovije na sajtu:

VI kolo Prva Liga Sever (RLV)
Propozicije Prva Liga Sever
In memoriam Vujanić Slobodan - Vujke
5. kolo Regionalna liga Vojvodine 2017. godina
V kolo Regionalne lige Vojvodine Otvoreno prvenstvo Banata Zlatna rukavica Kikinde
Podrška kandidaturi Nenada Borovčanina za predsednika BSS
Međunarodni boks turnir Dečin Češka republika 2017
Konkurs 36. Vojvođanska Zlatna Rukavica 2018
Konkurs 7. Kup Nacija 2018
Završen 1. Kup nacija za juniore

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2017 Vojvođanski bokserski savez - Novi Sad, Masarikova 25 - Tel: 021/572-356, Mob: 063/501-916
Design&Hosting - Studio RAVNICA NET - Kontakt: 0603988195