Završeno PP Srbije u boksu za mlade i elitu :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

                                                                                                                                                                           Документи   Везе   Контакт

Србија, 21000 Нови Сад, Масарикова  бр. 25 Тел/фах: +381 21 572 356, 063 501 916         

        ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ

        VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

7th Nations Cup

 

4 kup nacija zene

Галерија
Контакт

Спортски савез Србије
Званична презентација
www.serbiansport.com

Спортски савез Војводине
Званична презентација
www.sportskisavezvojvodine
.com

Олимпијски комитет Србије
Званична презентација
www.oks.org.rs


БОКСЕРСКИ
САВЕЗ
СРБИЈЕ
eubc logo

20. Mar 2017.

Završeno PP Srbije u boksu za mlade i elitu

Finalnim borbama, u nedelju 19 marta 2017.g. sa početkom u 17h, završeno je ovogodišnje pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu u uzrastima seniora i mladih.

prvenstvo srbije 2017

Organizator takmičenja je bio BK Metalac iz Valjeva. Bokseri su bili smešteni u hotelu “Narcis” a službena lica u hotelu “Grand” gde je i bilo svakodnevno merenje kao i žreb prvog dana takmičenja. Sportska hala je udaljena 5 minuta hoda od smeštajnih objekata što je značajna pogodnost na takmičenjima ovakvog tipa. Valjevo se sjajnom organizacijom preporučilo za neke buduće priredbe plemenite veštine.

 


Učešće je uzelo 49 klubova. Boksovalo se 4 dana, 16 marta - 19 borbi, 17 marta -37, 18 marta - 28 dok je finalnih borbi bilo ukupno 17.
121 bokser je nastupio u 101. borbi, od toga 77 seniora u 67 borbi te 44 mlada boksera u 34 borbe. Najbrojnije kategorije su kod mladih bile poluvelter (64kg - 9 ) i velter (69kg - 7), dok je kod seniora u srednjoj kategoriji (75kg) bilo čak 16 učesnika, u poluteškoj (81kg) 12, u superteškoj (+91kg) 11, te u teškoj (91kg) 9 takmičara. U oba uzrasta je primetan porast broja učesnika u odnosu na prošlu godinu. U odnosu na 2016. godinu broj mladih boksera je veći za 14 a seniora za čak 33. Izraženo u borbama ovo iznosi 12 borbi više kod mladih i 22 kod elite. Solidan porast od 34 borbe u odnosu na prošlu godinu. Ovo ukazuje na blagotvorni uticaj ligaškog takmičenja koje nesumnjivo budi interes za plemenitu veštinu kod nas. U odnosu na prošlogodišnje prvenstvo u istim uzrastima u Lazarevcu nastupilo je 11 klubova više(49:35).

 


Po novim AIBA pravilima mladi se sada takmiče kao i seniori u tri runde, izmenjen je i kompjuterski program tako da sada algoritam prihvata bodovanje svih pet sudija, ne kao ranije 3 od 5. Iz sudijskih odluka je izbačen TKO – tehnički nokaut a vraćene su ranije odluke: RSC (prekid od strane sudije u ringu), RSC-I (prekid od strane sudije u ringu zbog povrede) i ABD – abandon (predaja, napuštanje borbe od strane protivnika). Na snazi su i dalje ostale odluke WP – pobeda na poene,i WO – neizlazak na ring , NC – neodržan meč, KO – nokaut, DSQ – diskvalifikacija uz uvođenje i dve nove odluke DKO – obostrani nokaut i BDSQ – obostrana diskvalifikacija. Bilo je 10 sudija među kojima i bivši bokser BK Metalac iz Valjeva, gospodin Meho Krkić koji je ovde došao iz dalekog Brizbejna u Australiji kao AIBA sudija sa dve zvezdice. Suđenje na turniru je bilo korektno.
U ova 4 dana takmičenja viđeno je dosta kvalitetnih borbi, ali i dosta prekida zbog neujednačenog kvaliteta protivnika. Neki bokseri su došli na prvenstvo države sa nijednom, jednom ili par borbi u takmičarskoj knjižici, što daje za pravo onima koji kažu da bi trebalo uvesti neki minimalni broj borbi na takmičenjima regionalnih liga kao preduslov nastupa na državnom šampionatu od makar 5 ili 10 borbi. Srećom, nije bilo povređivanja ni težih nokauta koji bi iziskivali duže odsustvovanje sa ringa. Čak tri finalne borbe u uzrastu seniora su završene neizlaskom protivnika na ring, poluvelter, srednja i superteška, što govori o velikim naporima kojima su takmičari bili izloženi.
Najboljim bokserima u uzrastu seniora i mladih su proglašena dva velteraša: (69kg) Stošić Petar iz BK Srbija Surdulica i Bujišić Đorđe iz BK Braća Ribać iz Beograda. Najbolji i najtrofejniji trener je Obilić Petar iz BK Cement Beočin dok je najbolji sudija Valjevac Aca Vučićević.
Molimo preuzmite:

Za preuzimanje biltena kliknite na ikonu (.pdf format)

Za preuzimanje Rezultata (bod masina) kliknite na ikonu (.pdf format)

Za preuzimanje Rezultata (word) kliknite na ikonu (.pdf format)

20. Mar 2017.

 

 

Додајте свој коментар

apartmani vasiljevic

mikromarket
Најновије на сајту:

Прва лига Србије
Прва лига Србије
Златна медаља за Србију - Семиз Аличић јуниорски првак Европе
Велики успех за наш бокс - Семиз Аличић у финалу европског првенства
Огњен Ђурђев донео још једну медаљу српској јуниорској репрезентацији
Семиз Аличић и Омер Аметовић обезбедили медаљу за српску репрезентацију
7. коло Прве лиге Север
7. коло Прве лиге Север
7.коло Прва лига Север
Европско првенство за јуниоре

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2018 Војвођански боксерски савез - Нови Сад, Масарикова 25 - Тел: 021/572-356, Моб: 063/501-916
Техничко одржавање - Студио RAVNICA NET - Контакт: 0603988195