PP Vojvodine u Somboru :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

Dokumenti   Linkovi   Kontakt       

Srbija, 21000 Novi Sad, Masarikova 25 Tel/fax: +381 21 572 356, Mob: 063 501 916
ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ
VOJVOĐANSKI     BOKSERSKI     SAVEZ
VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

35th Golden Glove of Vojvodina

4 kup nacija zene

Galerija
Kontakt

Sportski savez Srbije
Zvanična prezentacija
www.serbiansport.com

Sportski savez Vojvodine
Zvanična prezentacija
www.sportskisavezvojvodine
.com

Olimpijski komitet Srbije
Zvanična prezentacija
www.oks.org.rs


BOKSERSKI
SAVEZ
SRBIJE
eubc logo

5. Jun 2017.

PP Vojvodine u Somboru

U gradskoj hali “Mostonga” u Somboru, posle dva dana takmičenja (3. i 4. jun) i 67 borbi, završeno je ovogodišnje PP Vojvodine u boksu za sve uzraste i oba pola.

Doduše ostalo je da se održe još tri finalne borbe kod seniora u srednjoj (75kg), poluteškoj (81kg) i superteškoj kategoriji (+91kg) koje zbog dvodnevnog trajanja turnira nisu ovde mogle biti održane, te je održavanje zakazano za redovno kolo regionalne lige.

 

pp vojvodine sombor 2017


Generalno merenje je prvi dan prošlo je 110 takmičara, u ring ušlo 108, što znači da su dva takmičara završili svoje učešće fazom merenja jer nisu imali protivnika ni u svojoj ni kategoriji iznad. Muških takmičara je bilo 92 i nastupili su u 41 kategoriji dok se 16 ženskih učesnika takmičilo u 7 kategorija, naravno, računajući sve uzraste.

 


Nastupila su 23 kluba. Pet klubova sa najvećim brojem učesnika su Sombor (23), Vojvodina (13), Novi Sad (11) i Cement (7) što u zbiru iznosi 54 i čini tačno polovinu učesnika ovog prvenstva.

 


Bila su dva takmičarska dana, prvog 40 a drugog 27 borbi. Neki bokseri nisu mogli zbog obaveza u školi nastupiti ovde jer su već pravdali izostanke sa prvenstva države koje je održano nedavno u Kragujevcu. Nameće se zaključak da bi obavezno trebalo prvo održati prvenstva regiona pa tek onda prvenstvo države posle neke vremenske distance. Isto tako, prvaci regiona u svojim kategorijama na državnom prvenstvu bi trebali da budu razdvojeni na elektronskom žrebu, pre nego ovo što sada radimo pa razdvajamo učesnike iz istog kluba a najboljima žreb šta dodeli.

 


Tehnički organizator bio je BK Sombor . Takmičari i službena lica su bili smešteni u Domu učenika koji je pružio optimalne uslove za rad članovima takmičarske komisije, od ustupanja komforne prostorije za merenje i projektora sa platnom za elektronski žreb, do svega ostalog što jebilo potrebno. Posebno treba pohvaliti vredne volontere i volonterke iz BK Sombor koji su pomagali na merenju i meču, što je u ova dva dana zahtevalo posvećenost turniru, prvog dana 15 a drugog bar 8 sati, povrh svega neki od njih su i odboksovali svoje mečeve.

 


Sudijsku ekipu je činila baterija od 6 sudija, koja je dobro odradila svoj deo posla posebno ako uzmemo u obzir da je ovo samo jedna baterija suduja koja radi bez odmora po nekoliko sati bez prekida. Kombinovanu ekipu su činili prekaljeni Gligić i Sekulić, sudija srednje generacije Panić i dve mlade sudinice Melegi i Karabašević koje su se sjajno uklopile sa starijim kolegama. Najveći broj odluka je bio pobeda na poene (28 WP ili 42% ), odmah zatim napuštanje borbe (20 ABD ili30%), potom prekid sudije u ringu (13 RSC ili 20%), neizlazak na ring (4 WO ili 6%) te po jedan RSC-I (povreda) i KO (nokaut).

 


Tek kada završe preostale tri borbe biće moguće proglasiti klub pobednik prvenstva pri čemu je u ovom momentu jako neizvesno i sve zavisi od meča u 81kg Milovac – Jovanović, ako pobedi Milovac ekipni pobednik sa 5 zlatnih, 5 srebrnih i 9 bronzanih medalja ostaće BK Sombor (BK Novi sad će tad imati 5 zlata, 5srebra ali manje bronzi), dok u slučaju pobede Jovanovića na prvo mesto izbija BK Novi Sad sa 6 zlatnih medalja.

Molimo preuzmite:

Berger muškarci

Berger žene

Bokseri i klubovi

Rezultati

Slike

5. Jun 2017.

 

 

Dodajte svoj komentar

live streamNajnovije na sajtu:

VI kolo Prva Liga Sever (RLV)
Propozicije Prva Liga Sever
In memoriam Vujanić Slobodan - Vujke
5. kolo Regionalna liga Vojvodine 2017. godina
V kolo Regionalne lige Vojvodine Otvoreno prvenstvo Banata Zlatna rukavica Kikinde
Podrška kandidaturi Nenada Borovčanina za predsednika BSS
Međunarodni boks turnir Dečin Češka republika 2017
Konkurs 36. Vojvođanska Zlatna Rukavica 2018
Konkurs 7. Kup Nacija 2018
Završen 1. Kup nacija za juniore

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2017 Vojvođanski bokserski savez - Novi Sad, Masarikova 25 - Tel: 021/572-356, Mob: 063/501-916
Design&Hosting - Studio RAVNICA NET - Kontakt: 0603988195