7th Nations Cup Started :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

                                                                                                                                                                           Документи   Везе   Контакт

Србија, 21000 Нови Сад, Масарикова  бр. 25 Тел/фах: +381 21 572 356, 063 501 916         

        ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ

        VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

7th Nations Cup

 

4 kup nacija zene

Галерија
Контакт

Спортски савез Србије
Званична презентација
www.serbiansport.com

Спортски савез Војводине
Званична презентација
www.sportskisavezvojvodine
.com

Олимпијски комитет Србије
Званична презентација
www.oks.org.rs


БОКСЕРСКИ
САВЕЗ
СРБИЈЕ
eubc logo

12. Jan 2018.

7th Nations Cup Started

Почео 7. Куп нација

Свечаним отварањем у 18.00 часова уз маестралну изведбу фолклорног програма локалног културно-уметничког друштва уприличено је свечано отварање 7. Купа нација,у овом моменту вероватно најачег европског турнира у женском боксу, једног од ретких турнира А категорије у EUBC календару. Ове године домаћин је град Сомбор. Мечеви се одржавају у хали „Мостонга“ где је извршен генерални жреб и мерење такмичара првог такмичарског дана. Град Сомбор је добро познат љубитељима бокса где је 2007. године одржано првенство Европе у јуниорској конкуренцији када се наш боксер Никола Јовановић окитио златном медаљом. Љубитељи бокса се сећају да је и Tajson Fjuri који је са трона скинуо Владимира Кличка тада глатко у финалу изгубио од Руса Бабанина. Традиција у одржавању боксерских приредби дошла је и овог пута до изражаја тако да се БК Сомбор као суорганизатор приредбе показао достојним задатку који му је поверен. Прес сала са отвореном wireless везом, свлачионице за судије и боксерке, професионалан рад обезбеђења, врхунска расвета и угођај препоручују халу „Мостонга“ за будућа боксерска такмичења високог ранга.

 


На турниру је присутно 25 земаља са укупно 157 боксерки и 15 судија. Две земље репрезентују само судије (Македонија, Чешка), такмичарке су довеле 23 земље учеснице. Наступа 156 боксерки, боксерка из Индије у узрасту младих је била сама у категорији +81 кг тако да је турнир завршила фазом мерења.
Делегат нам долази из Румуније, наш стари познаник Viorel Sima који је са собом довео судију Iona Mihai-а највећег AIBA ранга (три звездице) и неколико јако квалитетних боксерки првог тима Румунске репрезентације.
У узрасту јуниорки учешће је узело 37 такмичарки из 14 земаља, код младих 48 боксерки из 15 земаља док је код елите укупан број боксерки 72 из 17 земаља.

 


Јуниорских борби има 25, у узрасту младих боксерки 38, код сениорки 62, укупно 125 борби током 5 такмичарских дана.
Првог дана такмичења лавовски су се избориле за победе наше девојке у лакој категорији (60кг) Зекић Милена и Ранић Бојана као и Рапајић Александра другог такмичарског дана у полувелтеру (64кг).
Данас на ринг излазе Стајковић Нина у јуниорској конкуренцији у полувелтеру (63кг), Николић Зорана у узрасту младих у 48кг, потом опет наше хероине сениорке Зекић и Ранић у у 60кг, потом сениорке Радуловић Јованка у 51кг, Станојев Ивана и Закић Ружа у бантаму (54кг). Девојке, дубок наклон за ваше велико срце, свака Казахстанка у књижици има више борби него Вас 7 заједно.

 


Тешко ће бити учесницима овог турнира да дођу до изражаја поред казнене експедиције Казахстана, Индије и Русије. Казахстан и Индија су већ традиционални гости овог турнира и захваљујући њима овај турнир добија ласкава признања за квалитет. Поменимо само да су Индијке на прошлогодишњем првенству свијета у узрасту младих освојиле пет златних медаља.
Судијску екипу чине наше судије Глигић, Јаковљевић, Вучићевић и Пурков, потом од страних Mihai (ROU), Kreybychova (CZE), Payal (IND), Nikolov (BUL), Bassenger (ENG), Yeraliev и Shanashev (KAZ), са AIBA звањем, потом јако перспективне судије са NAT лиценцом Maneva (MKD), Juzko (POL), Maris (SVK) i Gajdos (HUN).

Молимо преузмите/Please download

7th Nations Cup by Countries

Session 1 results

Session 2 Results

Schedule Day 3

Berger Women`s Elite

Berger Women`s Junior

Berger Women`s Youth

Competition Schedule

Competition Schedule Changed

Results Day 3

Schedule Day 4

Session 4 Results

Finals Schedule

12. Jan 2018.

 

 

Додајте свој коментар

apartmani vasiljevic

mikromarket
Најновије на сајту:

Zagreb Open 2018
Уручене награде
Сарадња - Војвођански боксерски савез и Покрајински завод за спорт и медицину спорта
8.коло Прва лига Север
8.коло Прва лига Север допуна парова
Прва лига Србије
Прва лига Србије
Златна медаља за Србију - Семиз Аличић јуниорски првак Европе
Велики успех за наш бокс - Семиз Аличић у финалу европског првенства
Огњен Ђурђев донео још једну медаљу српској јуниорској репрезентацији

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2018 Војвођански боксерски савез - Нови Сад, Масарикова 25 - Тел: 021/572-356, Моб: 063/501-916
Техничко одржавање - Студио RAVNICA NET - Контакт: 0603988195