НА ПРВЕНСТВУ У ЈАГОДИНИ НАЈУСПЕШНИЈИ КЛУБОВИ ИЗ ВОЈВОЂАНСКОГ БОКСЕРСКОГ САВЕЗА :: Bokserski savez Vojvodine - Boxing Association Of Vojvodina ::

                                                                                                                                                                           Документи   Везе   Контакт

Србија, 21000 Нови Сад, Масарикова  бр. 25 Тел/фах: +381 21 572 356, 063 501 916         

        ВОЈВОЂАНСКИ   БОКСЕРСКИ    САВЕЗ

        VOJVODINA     BOXING     ASSOCIATION  


 

7th Nations Cup

 

4 kup nacija zene

Галерија
Контакт

Спортски савез Србије
Званична презентација
www.serbiansport.com

Спортски савез Војводине
Званична презентација
www.sportskisavezvojvodine
.com

Олимпијски комитет Србије
Званична презентација
www.oks.org.rs


БОКСЕРСКИ
САВЕЗ
СРБИЈЕ
eubc logo

25. Feb 2018.

НА ПРВЕНСТВУ У ЈАГОДИНИ НАЈУСПЕШНИЈИ КЛУБОВИ ИЗ ВОЈВОЂАНСКОГ БОКСЕРСКОГ САВЕЗА

Овогодишње првенство Србије у боксу у узрастима младих (2000-2001) и сениора (1999-1978) одржано је у периоду 21-24. фебруара 2018. године у спортској хали ЈАССА у Јагодини.

Генерално мерење и жреб обављено је 21.02. у хотелу Алфа у Кончареву, где је одржавано мерење и свих наредних дана. У хотелу Алфа били су смештени и боксери и службена лица. Храна и смештај су били одлични, на располагању је била и отворена wireless веза, евентуални проблем је била само удаљеност од хотела до хале од неколико километара па су учесници морали сами да се сналазе за превоз.
Ућешће су узела 123 боксера, од тога 46 код младих и 77 код сениора. Присутан је у оба узраста 51 клуб, сениоре је довело 40 клубова, младе 31 клуб, оба узраста су имала укупно 32 клуба. Турнир је трајао 4 дана, елиминационих борби је било првог дана 26, четвртфиналних 32, полуфиналних 29, док је финалних борби укупно 18. У сениорским категоријама мува лака (49кг) и бантам (56кг) није било такмичара.
Ово је рекордан број учесника у последњих десетак година, што указује на тренд опоравка српског бокса. Нарочито радује тренд повећања броја младих боксера који је био у опадању последњих година. Број сениора (77) је рекордан и исти као прошле године у Ваљеву.

Борбе младих су биле просечног квалитета, али је зато виђено неколико заиста одличних сениорских борби. Нова боксерска звезда код сениора је боксер Палминих тигрова Александар Коновалов (вишеструки и актуелни првак света у кик боксу) који је у јако квалитетној финалној борби у велтеру, тесним резултатом победио сјајног Петра Стошића. Коновалов се представио као бескомпромисан борац који није штедео ни себе ни своја три противника до освајања најсјајнијег одличја. Проглашен је најбољим сениором на турниру.

У својим категоријама бриљирали су у супертешкој Владан Бабић (слободно можемо рећи није имао достојног противника), те мање доминантан али искусан и јако квалитетан и моментално најбољи војвођански боксер Геард Ајетовић у полутешкој.

У полувелтеру врхунску борбу гледаоцима су приредили Грмуша Дамјан и Лазар Станојевић, мало бољи и заслужено златни је био Грмуша.

Одличан је био и меч у средњој категоркој категорији између Сандра Полетана и Трифуна Дашића. Победио је заслужено Полетан, мада се Трифун и његов брат Дејан (велтер) намећу као боксери који су много напредовали и представљају будућност српског бокса Четвртфинална борба између Трифуна Дашића и Луке Шумарца остаће упамћена као једна од најквалитетнијих на овом првенству.
Проглашени су и најбољи боксери турнира.
Код младих, најбољи боксер је велтераш Ристановић Стефан, члан БК Рокице из Лознице, најбољи техничар је полутешкаш Јовановић Слободан боксер Радничког из Крагујевца, док су за најборбенији пар проглашени борци средње категорије Џинић Филип (БК Марчета Београд) и победник овог дуела Цимеша Драган (БК Ф89 Нови Сад).
Најбољи сениор је горепоменути велтераш Коновалов Александар (БК Палмини Тигрови), најбољи техничар елите је освајач последње Златне рукавице, средњаш Сандро Полетан, док су најборбенији пар полувелтераши Грмуша Дамјан (БК Деспот Смедерево) и Лазар Станојевић (БК Металац Ваљево).
Судијску екипу су чиниле искусне судије АИБА ранга: Јаковљевић Момчило, Сарић Радиша, Живановић Небојша, Јанковић Андреја, Вучићевић Александар, Дамњановски Бранислав и Даниловић Милош те перспективна НАТ судија Катарина Пурков. Солидно су одрадили свој део посла, током 105 борби морала се поткрасти и понека грешка.

Од активног суђења се на овом првенству опростио Андреа Јанковић.

Молимо преузмите/Please download

Резултати - за преузимање кликните на икону (.pdf формат)

Награде - за преузимање кликните на икону (.pdf формат)

Бергер млади - за преузимање кликните на икону (.pdf формат)

Бергер елита - за преузимање кликните на икону (.pdf формат)

Билтен - за преузимање кликните на икону (.pdf формат)

25. Feb 2018.

 

 

Додајте свој коментар

apartmani vasiljevic

mikromarket
Најновије на сајту:

Уручене награде
Сарадња - Војвођански боксерски савез и Покрајински завод за спорт и медицину спорта
8.коло Прва лига Север
8.коло Прва лига Север допуна парова
Прва лига Србије
Прва лига Србије
Златна медаља за Србију - Семиз Аличић јуниорски првак Европе
Велики успех за наш бокс - Семиз Аличић у финалу европског првенства
Огњен Ђурђев донео још једну медаљу српској јуниорској репрезентацији
Семиз Аличић и Омер Аметовић обезбедили медаљу за српску репрезентацију

Panonski bombarderi VBS


© 2010-2018 Војвођански боксерски савез - Нови Сад, Масарикова 25 - Тел: 021/572-356, Моб: 063/501-916
Техничко одржавање - Студио RAVNICA NET - Контакт: 0603988195